ماهی

خوردن ماهی ۲ تا ۳ بار در هفته برای سلامت قلب و مغز مفید است. شاید بپرسید خوردن ماهی دو بار در هفته برای بدن مفید است، پس بهتر است هر روز ماهی بخورید؟

این سوالی است که کارشناسان نمی توانند به طور کامل به آن پاسخ دهند و کمی پیچیده است. زیرا این ممکن است نه تنها یک مسئله بهداشتی، بلکه یک موضوع زیست محیطی نیز باشد. به عبارت ساده، اگر همه هر روز غذاهای دریایی بخورند، ممکن است ماهی کافی در دریا برای تامین آنها وجود نداشته باشد.

با این حال، کارشناسان می گویند که برای اکثر مردم، خوردن غذاهای دریایی مانند ماهی انگز بیش از دو بار در هفته سالم است. اریک ریم، استاد اپیدمیولوژی و تغذیه در دانشگاه هاروارد و مدیر اپیدمیولوژی قلب و عروق، گفت که برای اکثر مردم، خوردن ماهی در هر روز مشکلی ندارد و خوردن ماهی هر روز قطعا بسیار سالم‌تر از خوردن گوشت گاو در روز است.

با این حال، ریم اشاره می‌کند که گروه‌های خاصی از افراد مانند زنان باردار وجود دارند که نمی‌توانند هر روز نوع خاصی از ماهی‌های مشابه را بخورند: ماهی‌های بزرگ‌تر که معمولا عمر طولانی‌تری دارند، مانند اره‌ماهی و ماهی تن، ممکن است مقداری از ماهی‌ها را در خود جمع کنند. سموم در بدن آنها مانند جیوه. این برای رشد جنین بسیار مضر است. به همین دلیل، مصرف روزانه این نوع ماهی ها برای کودکان خوب نیست.

جیوه برای ماهی‌های کوچک‌تر و کوتاه‌تر مشکل‌ساز نیست. ترزا سینیکروپ تالی، محقق موسسه اقیانوس شناسی اسکریپس در دانشگاه کالیفرنیا می گوید، اگرچه جیوه ممکن است اثرات عصبی موقتی ایجاد کند، اما در بزرگسالان آسیب پایداری ایجاد نمی کند.

گزارش‌های حکایتی از افرادی وجود دارد که از مشکلات عصبی مانند سرگیجه یا مشکل در تمرکز در مکان‌هایی که ساکنان هر روز ماهی می‌خورند، شکایت دارند. ریم می گوید: «این افراد دو بار در روز ماهی تن می خورند، و شما به آنها می گویید که از خوردن ماهی خودداری کنند.» و سطح جیوه آنها کاهش می یابد. ریم توضیح داد که وقتی این اتفاق می افتد، خوردن ماهی را متوقف کنید و علائم شما کاهش می یابد.

در مورد اینکه آیا خوردن ماهی در هر روز سالم تر از دو بار در هفته است، دانشمندان هنوز نمی توانند به این سوال پاسخ دهند. بیشتر مطالعات به میزان مصرف روزانه توجه نمی کنند، اما بسیاری از مطالعات نشان می دهد که کسانی که چندین بار در هفته ماهی می خورند بهتر از آن ها هستند. افرادی که ماهی دارند کمتر در معرض بیماری قلبی هستند.

دانشمندان بیشتر فواید قلبی خوردن ماهی را به اسیدهای چرب امگا 3 نسبت می دهند و ارزش غذایی ماهی متفاوت است. همچنین نشان داده شده است که این مواد مغذی باعث بهبود شناخت در بزرگسالان و همچنین کمک به رشد مغز در نوزادان می شود.

صادرات ماهی

در مورد مسائل زیست محیطی، آنها آن را کمی دشوار می دانند. برخی از کارشناسان می گویند که اگر به افزایش دفعات ماهی خوری ادامه دهیم، ممکن است تا سال 2050 از ماهی های اقیانوس خالی شویم. حتی وادار کردن مردم به خوردن ماهی دو بار در هفته، همه ما باید تولید ماهی را افزایش دهیم.

ریم توضیح می دهد: “آیا ماهی های پرورشی دارای مواد مغذی هستند یا وحشی هستند.” آنها پیشنهاد می‌کنند که مصرف‌کنندگان باید رژیم غذایی خود را به گونه‌ای گسترش دهند که ماهی‌های کوچک‌تر، صدف‌ها، نرم تنان و حتی جلبک‌های دریایی را شامل شود، و همچنین رژیم غذایی متنوع‌تر و سالم‌تر را به همراه دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *