خاویار، که به نظر بسیاری اوج تجمل است، از زمان یونان باستان یک غذای لذیذ بوده است. این طلای سیاه برگرفته از کلمه فارسی chav-jar که به معنای «کیک قدرت» است، توسط خانواده سلطنتی روسی به محبوبیت امروزی ادغام شد.
نگهداری خاویار
اگرچه یک غذای ساده ساخته شده از قلیه ماهیان خاویاری، خاویار طلایی ذاتا درجه یک نیز می تواند ترسناک باشد. برای کسانی که آماده اند از این پیش غذای گران قیمت تخم مرغ ماهی لذت ببرند، در اینجا چند نکته مهم وجود دارد.
خاویار تخم مرغ یا قلیه ای است که از خانواده ماهیان خاویاری بهترین ماهی جمع آوری شده و به طور سنتی از دریای خزر و دریای سیاه تهیه می شود. اگرچه تمام ماهی های ماده تخم می گذارند، اما فقط تخم های ماهیان خاویاری خاویار محسوب می شوند. شکل های دیگر تخم ماهی مانند سالمون، قزل آلا و ماهی پرنده «قلیه» هستند و یک جایگزین محبوب و مقرون به صرفه برای خاویار هستند.
انواع خاویار
سه نوع اصلی خاویار ماهیان خاویاری وجود دارد که هر کدام از نظر قیمت، طعم و کیفیت متفاوت هستند. خاویار نیز بر اساس اندازه، بافت و طعم تخم مرغ درجه بندی می شود.
درجه 1: تخم مرغ های سفت و بزرگ تخم مرغ های یکنواخت (گران تر).
درجه 2: تخم مرغ های کمتر ظریف و یکنواخت تر (ارزان تر)
بلوگا
کمیابترین و گرانترین خاویار قرمز بهخاطر مرواریدهای بزرگ به اندازه نخود خاکستری روشن با طعم کرهای، خامهای، آجیلی و طعم کامل منحصربهفردش شناخته میشود. با توجه به کاهش جمعیت بلوگا وحشی، این خاویار به شدت تحت نظارت است که منجر به قیمت بالا و کمیاب شدن آن شده است.
اوسترا
محبوب ترین خاویار در جهان که به خاطر طعم غنی، آجیلی، شور و مرواریدهای سفت، آبدار، قهوه ای تیره تا طلایی اش معروف است. اگرچه هنوز گران است، اما مقرون به صرفه ترین خاویارهای سطح بالا در بازار است.
سوروگا
رایج ترین و مقرون به صرفه ترین گونه خاویار، گفته می شود که شدیدترین و غنی ترین طعم را دارد. با مرواریدهای کوچک و شفاف با داخل آبدار خاکستری کم رنگ که طعمی صاف و کره ای با ظاهری تازه و تمیز دارند.
سرو خاویار
نان تست بدون نمک همراه با خاویار.
خاویار را بهتر است به تنهایی و بدون قاشق میل کنید، اما می توان آن را با کراکر بدون نمک، بلینی یا نان تست با کمی خامه سرو کرد. خاویار که معمولاً بهعنوان طعمدار سرو میشود، باید در وعدههای کوچک نصف قاشق چایخوری میل شود. برای مزه دار شدن طعم و بافت، خاویار را نباید جوید و روی زبان گذاشت و در اطراف دهان پخش کرد. به طور سنتی، خاویار الماس طلایی با ودکای روسی منجمد ممتاز جفت می شود. سبکی ودکا، طعمهای نمکی و دریایی خاویار را نشان میدهد.
خاویار به طور کلاسیک روی یک بستر یخی با قاشق خاویاری ساخته شده از سرامیک، شیشه یا مروارید سرو می شود. از ظروف غیر فلزی باید اجتناب کرد زیرا می توانند طعم طبیعی خاویار را رنگ کنند. خاویار مانند بیشتر غذاهای دریایی بهتر است تازه مصرف شود و یک قوطی از آن را باید بلافاصله پس از باز کردن میل کرد. خاویار باز شده باید دوباره محکم بسته شود و تا سه روز در سردترین قسمت یخچال نگهداری شود. خاویار باز نشده را می توان حدود دو هفته در یخچال نگهداری کرد.
بدون دیدگاه