همه می دانند که خوردن ماهی فواید زیادی دارد، اما به طور کلی فقط ماهی بخورید و چیزهای ارزشمند دیگر را نادیده بگیرید. امروز به شما می گویم که معلوم شد ماهی ها همه گنج هستند!
5 گنج ماهی
1. فلس ماهی
دلیل: فلس ماهی اسکلت بیرونی ماهی است که سرشار از مواد مغذی مانند کلاژن، کلسیم، فسفر، لسیتین و فیبر غذایی مانند کیتین است البته ارزش غذایی ماهی متفاوت است. از آنجایی که کلاژن در دمای 70 تا 90 درجه سانتیگراد به ژلاتین محلول تبدیل می شود، روش معمول خوردن آن، تبدیل آن به ژله فلس ماهی است.
طرز تهیه: فلس های ماهی را جدا کرده و بشویید. آن را در یک قابلمه پر از آب قرار دهید، مقداری سرکه به آن اضافه کنید، دمای آب را روی 70 تا 90 درجه سانتیگراد نگه دارید و به آرامی روی حرارت ملایم بجوشانید. بعد از اینکه فلس های ماهی به آرامی ذوب شد و سوپ چسبناک شد، حرارت را خاموش کنید و بگذارید خنک شود و در یخچال قرار دهید تا یخ بزند. برای خوردن، فلس های ماهی را با چاشنی مخلوط کنید.
2. استخوان ماهی
دلیل: استخوان ماهی که به استخوان ماهی نیز معروف است، سرشار از کلسیم و سایر عناصر کمیاب است که پس از نرم شدن، مواد مغذی آن راحتتر جذب بدن انسان میشود.
روش: ماهی های بسیار کوچک استخوان دار را باید سخت جوید، اسید معده پس از ورود به معده باعث نرم شدن استخوان های ماهی و حل شدن مواد مغذی مانند کلسیم و فسفر می شود. استخوان ماهی بزرگ مغز خود را می مکد که خط سفید در ستون فقرات ماهی است. استخوان های ماهی دلمی را نیز می توان با سرکه برای تهیه سوپ اضافه کرد و به مدت 2 تا 4 ساعت روی حرارت ملایم قرار داد.
لازم به ذکر است که هنگام جوشاندن سوپ با آب سفید نرم شدن استخوان ماهی مشکل است، سرکه و خورش را بیشتر کنید و از اثر اسید استیک می توان برای نرم شدن استخوان ماهی استفاده کرد.
3. ماو ماهی
دلیل: مثانه ماهی سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع مانند کلاژن و امگا است که برای کنترل چربی خون مفید است.
روش: مثانه شنا را با آب بشویید، خورش یا با ماهی آبپز کنید.
4. جگر ماهی
چرا: جگر ماهی جایی است که انواع مواد مغذی مانند ریزمغذی هایی مانند ویتامین A، ویتامین D و آهن در بدن ماهی ذخیره می شود. اما کلسترول و پورین بالایی نیز دارد که برای بیماران نقرس مناسب نیست.
تمرین: جگر ماهی به کیسه صفرا ماهی متصل است، هنگام تمیز کردن کبد ماهی، کیسه صفرا ماهی را نشکنید. کبد عملکرد سم زدایی را دارد و به ویژه مستعد تجمع سموم است. قبل از خوردن غذا باید مشخص شود که ماهی آلوده به محیط نیست.
5. روده ماهی
دلیل: سوسیس ماهی کم چرب است و پروتئین آن کمتر از گوشت ماهی نیست. البته روده ماهی ماهی بزرگ ارزش خوراکی دارد و کثیفی داخل آن باید قبل از خوردن تمیز شود.
پیشنهاد: چون غذای خورده شده توسط ماهی باید توسط روده ماهی هضم شود مانند طعمه کپور که متفاوت است به همین دلیل آلوده ترین عضو بدن ماهی است. اگر از محیط پرورش ماهی اطمینان ندارید، خوردن آن توصیه نمی شود.
نکاتی برای شستن ماهی
- برای ماهی هایی که بوی لجن دارند، آن را با آب نمک غلیظ سرد بشویید تا بوی لجن از بین برود.
- شستن ماهی تازه در آب نمک می تواند بوی گل آلود را از بین ببرد و طعم آن را خوشمزه تر کند. برای ماهی بیات، داخل و خارج ماهی را با نمک بمالید، 1 ساعت قبل از سرخ کردن صبر کنید، طعم ماهی شبیه به تازه است.
- علاوه بر این، شستن ماهی با نمک نیز می تواند مخاط را از بین ببرد. ماهی ها در بدن خود مخاط دارند و مخاط به راحتی کثیف می شوند. هنگام شستن ماهی، بدن ماهی را با نمک ریز مالیده و سپس با آب بشویید، بسیار تمیز می شود.
- ابتدا موی ماهی را برش دهید، سپس فلس را بتراشید.
- مردم معمولاً ماهی را برمی دارند و فلس ها را می تراشند که به راحتی می توان صفرای تلخ را خرد کرد و ماهی را آلوده کرد و طعم آن بسیار تلخ است. ابتدا باید شکم ماهی را ببرید سپس فلس ها را بتراشید و محتویات شکم را بیرون بیاورید که جای نگرانی نیست. قبل از تراشیدن فلس های ماهی، آن را با موم معطر پاک کنید و فلس های ماهی به راحتی جدا می شوند.
- هنگام بریدن ماهی، در صورتی که کیسه صفرا به طور تصادفی شکسته شود، می توان مقدار کمی شراب سفید یا جوش شیرین یا بیکینگ پودر را به ماهی صفرا زد تا صفرا را حل کند و سپس با آب سرد بشویید تا تلخی آن از بین برود. یا مقداری شراب بپاشید و سپس با آب بشویید، تلخی آن را نیز می توان از بین برد.
بدون دیدگاه