ماهی

به طور کلی، مهم نیست چه نوع ماهی، ارزش غذایی نسبتا بالا است. اول از همه، در مقایسه با گوشت خوک، گوشت گاو و گوسفند، مرغ و غیره، محتوای پروتئین ماهی بالاست و به 15 تا 20 درصد می رسد و پروتئین باکیفیتی است. در عین حال، گوشت ماهی تازه و لطیف است، هضم و جذب آن آسان است و میزان هضم و جذب آن بین 87 تا 98 درصد است. ثانیا، محتوای چربی گوشت ماهی کم است، بیشتر ماهی ها فقط حاوی 1٪ تا 3٪ چربی هستند، مانند ماهی کپور زرد، کپور نقره ای و غیره، برخی از ماهی ها مانند کپور علف، کپور، دم مو، محتوای چربی کمی بالاتر است. تنها 5 تا 8 درصد؛ میزان چربی گوشت خوک بیش از 30 درصد و چربی گوشت گوسفند حدود 14 درصد است. مهم ترین نکته این است که ماهی سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع به ویژه اسیدهای چرب امگا 3 است که تاثیر بسیار خوبی در حفظ سلامت قلب و عروق و کاهش پاسخ های التهابی دارد و این اسید چرب در گوشت طیور و دام وجود دارد.

ماهی انگز

دانشمندان انگلیسی خاطرنشان کردند که نوزادان و کودکان خردسال با مصرف روزانه مقدار ماهی، عملکرد بهتری در بیان عاطفی، درک دیگران و روابط والدین و فرزند خواهند داشت. اسید چرب غیراشباع DHA و ویتامین A غنی از ماهی مزایای خاصی برای محافظت از بینایی دارند. اما خصوصیات انواع ماهی و اینکه چه افرادی برای خوردن مناسب هستند نیز بسیار مهم است، خوردن نامناسب برای سلامتی مضر خواهد بود.

از دیدگاه طب سنتی چینی ماهی ها را می توان به طور تقریبی به سه دسته تقسیم کرد:

یکی طبع گرم دارد مانند مارماهی، لوچ، اختاپوس، کپور علف، ماهی دلمی کپور نقره ای و… این ماهی ها گرم هستند و اثر تغذیه کننده خون و چی دارند، اما افرادی که به طبع گرم و بیماری های پوستی مبتلا هستند باید تا حد امکان کمتر غذا بخورند. . لازم به ذکر است که افراد مسن یا افراد دارای طبع گرم باید ماهی های بدون فلس مانند طعمه سفید، مارماهی رودخانه، لوچ، مارماهی، ماهی کاد و غیره را کمتر مصرف کنند. ماهی بدون فلس، ماده ای پرمو و گرم است، یعنی افرادی که مستعد عصبانیت، خشکی دهان، زخم و مدفوع خشک هستند، کمتر غذا بخورند، در غیر این صورت این علائم تشدید می شود. علاوه بر این، به طور کلی میزان کلسترول ماهی های بدون فلس بالا نسبتاً بالا است و افراد مسن مبتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های عروق کرونر قلب، تصلب شرایین، فشار خون بالا و چربی خون نیز باید کمتر غذا بخورند.

دوم سرد است، مانند لاک پشت، لاک پشت نرم، ماهی مرکب، و غیره، به طور کلی در تابستان و یا افرادی که طبع گرم دارند می توانند بیشتر غذا بخورند.

سومی طبع مسطح است، مانند کپور زرد، ماهی صلیبی، کپور، سوف، ساردین و غیره.

علاوه بر این، بیماران مبتلا به نقرس، اختلالات خونریزی، سیروز کبدی و بیماران سل باید به توصیه پزشک مبنی بر عدم مصرف یا مصرف کمتر ماهی که ممکن است باعث تشدید بیماری شود، عمل کنند البته به طعمه ماهی هم مهم است بهترین طعمه برای ماهیگیری در سد زاینده رود بستگی به صید دارد.

صادرات ماهی

از خوردن ماهی های به شدت آلوده خودداری کنید

علاوه بر اینکه جیوه ای که در طبیعت وجود دارد توسط ماهی های ساکن در آب جذب می شود، به دلیل تاثیر آلودگی های صنعتی، جیوه جاری به رودخانه ها و اقیانوس ها نیز به طور نسبی افزایش می یابد که عامل مهمی در افزایش محتوای جیوه در ماهی

به طور کلی بعضی ماهی ها پودر و ادویه خوشمزه تری دارند مانند پودر ماهی جنوب طعم بی نظیری دارد، ماهی‌های بزرگ‌تر در انتهای بالاتر زنجیره غذایی نسبت به ماهی‌های کوچک‌تر، سطح کلی جیوه بیشتری دارند. برخی از دانشمندان خاطرنشان کردند که این امر به این دلیل است که ماهی های بزرگ برای مدت طولانی زنده می مانند، بنابراین میزان جیوه انباشته شده در بدن نیز زیاد است، علاوه بر این، چون ماهی بزرگ ماهی کوچک را می خورد، جیوه موجود در ماهی کوچک نیز در بدن جمع می شود. ماهی بزرگ

کارشناسان می گویند والدین جوان باید مراقب باشند که مصرف کوسه، اره ماهی، اره ماهی، مارلین، تیلاپیا، کاشی و گربه ماهی را برای فرزندانشان محدود کنند. این به این دلیل است که این ماهی ها علاوه بر بزرگ بودن نسبتاً گوشتخواران دارای عمر طولانی تری هستند و نسبت به سایر ماهی ها دارای جیوه بالاتری هستند زیرا مانند طعمه کپور طعمه متفاوتی دارند.

چگونه روش های آشپزی برای سلامتی مهم است

محققان یک بار 5231 سالمند بالای 65 سال را مورد بررسی قرار دادند. کل آزمایش بیش از 12 سال طول کشید. نتایج نشان داد که افراد مسن‌تری که به طور منظم ماهی می‌خوردند و عادت به خورش یا بخارپز کردن داشتند، نسبت به افرادی که به‌طور متوسط ​​کمتر از یک بار در ماه ماهی می‌خوردند، حدود 30 درصد کمتر در معرض سکته مغزی بودند. برعکس، افراد مسنی که از ساندویچ ماهی یا سایر اشکال ماهی سرخ شده لذت می برند و به طور متوسط ​​حداقل دو بار در هفته ماهی می خورند، 40 درصد بیشتر از آنهایی که این کار را نمی کنند، در معرض سکته مغزی قرار دارند.

با تجزیه و تحلیل، محققان دریافتند که سالمندانی که اغلب ماهی خورشتی یا بخارپز می‌خورند، اسیدهای چرب مخصوص بیشتری مصرف می‌کنند. کاهش خطر سکته مغزی برعکس سرخ کردن ماهی یا درست کردن ساندویچ استیک ماهی، ماهی را از مواد مفیدی مانند روغن ماهی محروم می کند و همچنین باعث کاهش مصرف اسیدهای چرب و افزایش احتمال سکته می شود.

بخارپز کردن در واقع روش سالم تری برای خوردن ماهی است، زیرا دمای پخت پایین تر است که می تواند به خوبی تضمین کند که پروتئین و چربی موجود در ماهی از بین نمی رود. سوپ خورش هم خوبه مخصوصا توفو خورشتی سر ماهی پس از مدتها خورش کلاژن غنی سر ماهی کاملا حل میشه و کلسیم راحتتر جذب بدن میشه برخی ماهی ها و پودر ماهی خالص یکی از بهترین گزینه ها برای اضافه کردن به برنامه غذایی هفتگی شما می باشد.

ارزش غذایی ماهی

در حال حاضر محبوب ترین روش مصرف ماهی در خارج از کشور، ماهی کبابی است. کارشناسان می گویند که این ماهی کبابی محبوب چونگ کینگ نیست که در رستوران ها با روغن قرمز خیس می شود، بلکه ماهی کبابی است که در رستوران های ژاپنی با ماهی خال مخالی پخته شده نشان داده می شود. این عمل در کشورهایی از ژاپن که به خاطر طول عمرش معروف است تا دریای مدیترانه که به خاطر رژیم غذایی سالمش معروف است بسیار محبوب است. روش پخت خاص آن پخت طولانی مدت با شعله آهسته است که نه تنها پر از عطر است، بلکه از نظر تغذیه ای نیز ضرر کمی دارد.

با این حال، ماهی آب پز، ماهی سرخ شده، ماهی سرخ شده و ماهی آب پز که بسیاری از خانواده ها عاشق پختن آنها هستند، کارشناسان مخالف هستند. در این روش ها نه تنها از روغن زیاد استفاده می شود، بلکه طعم قوی نیز دارد.به خصوص هنگام خوردن ماهی در رستوران ها بهتر است ماهی آب پز را انتخاب نکنید.طعم قوی طعم اصلی ماهی را پوشانده و به مجرمان این فرصت را می دهد. برای فریب مشتریان با ماهی بیات در مورد ماهی آب پز، حفظ تغذیه ماهی بسیار بیشتر از ماهی سرخ شده یا سرخ شده است، عیب آن این است که روغن زیادی مصرف می کند، در صورت تمایل به خوردن، توصیه می شود از یک کاسه آب جوش برای شستشو استفاده کنید. روغن فیله های ماهی را قبل از خوردن یا نان بگیرید.روغن اضافی فیله ها را فشار دهید برای درست کردن غذایی خوشمزه مانند ماهی باید با خرید پودر ماهی خوب ماهی را طعم دار کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *