خوردن ماهی سفید در بسیاری از نقاط جهان رایج است و ممکن است این غذا فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد.
ماهی وایتینگ چیست؟
ماهی سفید یک نوع غذای دریایی محبوب در مناطق خاصی از اقیانوس اطلس و مدیترانه است و از نظر علمی به عنوان مرلانژیوس مرلانگوس شناخته می شود. تعدادی دیگر از تن ماهی های سفید معمولی ماهی سفید نامیده می شوند، اگرچه از نظر فنی از یک گونه نیستند. این ماهی از نظر اندازه متوسط است و حداکثر اندازه آن به کمی بیش از دو فوت می رسد و دارای پنج باله و بدنی بلند و نازک است. از نظر طعم و مزه، ماهی سفیدک شباهت زیادی به ماهی کاد دارد و بافتی سبک و بدون چربی دارد که آن را برای پخت و پز کاملاً متنوع می کند. این تن ماهی رژیمی به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شوند، زیرا جیوه کمی دارند و تمایل به حداقل سموم محیطی دارند.
تغذیه ماهی وایتینگ
وقتی صحبت از تغذیه به میان میآید، این ماهیها بسیار غنی از مواد مغذی نیستند، اما ممکن است تعدادی چربی، از جمله برخی اسیدهای چرب امگا 3، و همچنین سطوح خوبی از پروتئین (15 گرم در یک فیله 3.5 اونسی) و مقادیر متوسط کلسیم، پتاسیم، ویتامین B، منیزیم و فسفر. همین اندازه از این ماهی حدود 90 کالری دارد. هیچ کربوهیدراتی در این ماهی وجود ندارد.
مزایای سلامتی ماهی سفیدک
از مهمترین مزایای سلامتی ماهی سفیدک می توان به پیشگیری از بیماری های قلبی، تسکین التهاب، کاهش خستگی، کاهش کلسترول، درمان گرفتگی عضلات و بهبود سلامت چشم و استخوان ها اشاره کرد.
1.ممکن است با خستگی کمک کند
مقدار زیادی پروتئین در این ماهی وجود دارد که ممکن است به تولید انرژی برای بدن به روشی کارآمدتر از کربوهیدرات ها کمک کند.
2.ممکن است بیماری التهابی روده را تسکین دهد
ممکن است تعدادی از مواد معدنی و مواد مغذی مهم در این ماهی وجود داشته باشد که ممکن است به تسکین التهاب، بهبود هضم و تقویت عملکرد سیستم ایمنی کمک کند، که می تواند از علائم بیماری التهابی روده جلوگیری کند.
3.ممکن است به پیشگیری/درمان کرامپ کمک کند
برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف مقادیر کم این ماهی ممکن است ناراحتی ناشی از گرفتگی عضلات را برای زنانی که در دوران قاعدگی یا باردار هستند کاهش دهد. به دلیل سطح پایین جیوه، این ماهی برای زنان باردار بی خطر محسوب می شود.
4.ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد
این ماهی ممکن است نسبت به سایر ماهی قزل آلا بزرگ روغنی دارای امگا 3 بسیار کمتری باشد، اما ممکن است کالری و چربی اشباع کمی نیز داشته باشد که هر دو می توانند به حفظ سلامت قلب شما کمک کنند.
5.ممکن است کلسترول را کاهش دهد
ممکن است امگا 3 زیادی در این ماهی وجود نداشته باشد، اما محتوای چربی اشباع شده نیز ممکن است کم باشد، و تحقیقات نشان داده است که چربی های خوب موجود در این ماهی ممکن است به کاهش سطح کلسترول کلی کمک کند.
6.ممکن است استحکام استخوان را افزایش دهد
این ماهی ممکن است سطح بالایی از کلسیم داشته باشد، که ممکن است به تراکم مواد معدنی استخوان، همراه با فسفر کمک کند.
7.ممکن است به شرایط پوست کمک کند
این ماهی ممکن است برای کاهش التهاب شناخته شود، که می تواند تحریک پوست و شرایطی مانند پسوریازیس و اگزما را تسکین دهد.
8.ممکن است باعث تسکین درد مفاصل شود
خواص ضد التهابی ماهی سفیدک ممکن است به تسکین درد مفاصل و آرتریت کمک کند.
9.ممکن است در مشکلات روانی کمک کند
نیاسین موجود در ماهی سفیدک ممکن است به کاهش اضطراب، افسردگی، اختلال دوقطبی و همچنین بسیاری از مشکلات اختلالات روانی کمک کند.
وایتینگ فیش در مقابل تیلاپیا
در حالی که ماهی سفیدک و تیلاپیا ممکن است یکسان به نظر برسند، چند تفاوت کلیدی وجود دارد که قبل از انتخاب یکی از آنها برای شام باید درک کنید. تیلاپیا ممکن است غلظت چربی بیشتری نسبت به ماهی سفید داشته باشد. ماهی سفیدک ممکن است منبع بالاتری از کلسترول، سدیم و کلسیم باشد. اعتقاد بر این است که تیلاپیا با وجود قیمت ماهی سرخو تقریباً یکسان، قوام نرم تر و طعم بهتری دارد.
نکته احتیاط: عوارض جانبی بسیار کمی در ارتباط با ماهی سفیدک وجود دارد، اگرچه زنان باردار باید همیشه در مورد مصرف ماهی خود محتاط باشند. ماهی سفیدک دارای جیوه بسیار کم در نظر گرفته می شود و به طور معمول حتی برای زنان باردار مصرف آن بی خطر است. همانطور که گفته شد، مهم است که بدانید ماهی شما از کجا آمده است و فقط از فروشندگان غذاهای دریایی مورد اعتماد خرید کنید تا بدانید که سطح سموم محیطی پایین خواهد بود.
بدون دیدگاه